Szerző szerinti archívum

SZILVESZTEREZZEN A MEZŐCSÁT KULTÚRÁJÁÉRT ALAPÍTVÁNY szervezésében

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves Családját a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány által szervezett Szilveszteri Buliba

2019. december 31-én 19 órától

a református általános iskola tornacsarnokába.

A zenét szolgáltatja:
Csorba Gergő

A belépőjegy felnőtteknek 4.000,- Ft, gyermekeknek 14 éves korig 2.500,-Ft.

A belépőjegy tartalmaz egy vacsorát, valamint éjfélkor egy pohár pezsgőt és virslit salátával.

Amennyiben szeretnéd egy jó hangulatú bulival zárni az évet, a jegyeket 2019. december 27-ig
Répásiné Balogh Máriánál (06-70-339-29-84)
és Kovácsné Arankánál (06-30-638-28-06)
vásárolhatod meg.

Vár mindenkit sok szeretettel
a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma

TöK Jó DéLuTáN 2019. október 26.

Alapítványunk harmadik rendezvénye 2019. október 26-án a Tök Jó DéLuTáN volt. A nap az Örökségeink Háza udvarán 12:00 órakor kezdődött. 15 csapat mérte össze kreativitását töklámpás készítésben. Az időjárás nem is lehetett volna kegyesebb, mert gyönyörű őszi napsütéses időben lehettünk a szabadban. Amíg készültek a remekművek, addig az idelátogatók megkóstolhatták az alapítvány tagjai által készített sütőtökös ételeket, valamint a Kis-Hortobágy Major által készített sajtkülönlegességeket, melyeket forró teával és forralt borral öblíthettek le.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

VIII. Csáti Kavalkád

Alapítványunk második rendezvénye, a Csáti Kavalkád és a Kuli Sándor Fogathajtó Emlékvereny 2019. augusztus 4-én került megrendezésre. A nap 9 órakor kezdődött a Mezőcsáti Motoros és Veterán Club és Tóth László szervezése által összegyűlt motorosok és autósok felvonulásával. Köszönjük neki, hogy megszervezte, és köszönjük minden motor és autó tulajdonosnak, hogy eljöttek és részvételükkel színesítették rendezvényünket. Várunk vissza titeket jövőre is.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

X. Csáti Menyegző

Az idén az első rendezvényünk 2019. július 13-án került megrendezésre, mely a X. Csáti Menyegző volt. Az esemény kerek évfordulója alkalmából valami különlegeset szerettünk volna megvalósítani, de mint minden évben tőlünk független problémák adódtak, amik átírták az elképzeléseinket. Az idén már a szervezés elején szembesültünk azzal, hogy nincs alkalmas helyszín, ahol felállíthatnánk a sátrat, mert az eddig megszokott és bevált parkoló most építési terület volt. A másik helyszín, amely az általános iskola tornacsarnoka volt, a viharok következtében megsérült a teteje, oda sem mehettünk. Sajnos így kénytelenek voltunk a létszámhatárt 400 főről 200 főre szűkíteni, hogy a harmadik helyszínre, a református általános iskola tornacsarnokába beférjünk.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

TöK Jó DéLuTáN 2018. október 27.

2018. október 27-én került megrendezésre immár negyedik alkalommal a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében az Örökségeink Háza udvarán a TöK Jó DéLuTáN.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Visszatekintő, IX. Csáti Menyegző 2018. július 7.

Összefoglaló a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány nyári rendezvényeiről

2018. július 7-én került megrendezésre a IX. Csáti Menyegző. A rendezvény 17 órakor kezdődött az Örökségeink Házánál, majd a vőlegény búcsúztatója után folytatódott a Juhász László által működtetett Tájház udvarán a menyasszony kikéréssel, búcsúztatóval és a Mezőcsát Népi Együttes színvonalas műsorával. A násznép a Pipás Zenekar kíséretében vonult a református templomba, ahol Üveges Valéria és Veres Gergely, az idei menyegző párja Isten és a vendégek előtt fogadtak egymásnak örök hűséget. Ezúton is szeretnénk nekik hosszú és nagyon boldog házasságban töltött éveket kívánni. Az esküvő után az általános iskola tornacsarnokában folytatódott a program, egészen másnap hajnal 4 óráig. A nagyon finom ételeket Poros József jóvoltából az igrici szakács asszonyok készítették, köszönjük szépen. A fergeteges hangulatról pedig a Merry Boy’s Party Zenekar gondoskodott, akiket legközelebb a 2019. évben megrendezésre kerülő X. Csáti Menyegzőn üdvözölhetünk köreinkben.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Egy kis művészet

A közös alkotás jegyében, szorgalmas volt a tavasz Szikszai Robi és jómagam számára.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Családi Húsvéti Nap

FACEBOOK képgaléria

2017. évre tervezett programok

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány 2017. évre tervezett programjai:

2017. január 8. (vasárnap) Emlékező istentisztelet, melyen Dr. Rácz Antal halálának 1. és születésének 65. évfordulójára emlékezünk, emlékszoba megnyitása.

2017. február 11. (szombat) 9-18 óra között: Kultúrházak Éjjel-Nappal: Vass J. Zsóka festőművész kiállítása “A természeti szépség bűvöletében” címmel.

2017. április 17. (hétfő) Örökségeink Háza – Húsvét Itthon

2017. július 8. (szombat) VIII. Csáti Menyegző

2017. augusztus 6. (vasárnap) VI. Csáti Kavalkád – Kuli Sándor Fogathajtó Emlékverseny

2017. október 28. (szombat) TöK Jó DéLuTáN

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..