Kiss József emlékszoba

„Kiss József költő városunk szülötte emlékét Mezőcsát nagy tisztelettel őrzi. 2003-ban unokája Halmágyi Zoltánné felajánlásának köszönhetően jött létre az emlékszoba.
A költő személyes tárgyai a Márk kastély egyik termében kerültek kiállításra. A helyiség azt a miliőt tükrözi, ahol élt és alkotott. Ahol megszülettek versei, ahol a kortárs művészekkel folytatott beszélgetések, eszmecserék, mind hozzájárultak írói világának gazdagodásához.
A könyvtár több évtizedes gyűjtőmunkájának eredményeként irodalomtörténeti szempontból is gazdag anyag áll az érdeklődők rendelkezésére. Munkatársaink a teljesség igényével kutatták fel életművének köteteit, a róla szóló irodalmat az általa szerkesztett Hét című folyóirat példányait, melyről joggal állíthatjuk, hogy egyedülálló gyűjteménnyel büszkélkedhetünk. Így a berendezett emlékszoba nem csak irodalmi zarándokhellyé, hanem tudományos kutatóműhellyé is válhat.” (Bánfalvi Béláné: A mezőcsáti Kiss József Közösségi Ház és Könyvtár rövid története című kiadványból.)

A kiállítás megtekinthető előzetes bejelentkezés alapján (tel.: 06-49-552-095) hétfőtől péntekig  8.30-17.00 óráig, Mezőcsát Szent István út 26. sz. alatt.

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..