A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány összefogásával emlékeztünk Dr. Rácz Antalra

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezésére, a Mezőcsáti Református Egyházközség közreműködésével 2017. január 8-án emlékeztünk meg Dr. Rácz Antal halálának 1., születésének 65. évfordulójáról.


Istentisztelettel kezdődött a rendezvény, ahol Gazda István nagytiszteletű úr emlékezett Rá, mint a 40 évig szolgáló orvosra, ismert és elismert népzenészre, és nem utolsó sorban az emberre, a barátra, aki sokak számára hagyott pótolhatatlan űrt maga után.
Zenésztársai, barátai, rokonai, volt kollégái és betegei együtt hallgatták a templomi meghittségben, az istentisztelet végén felcsendülő virtuóz citerajátékát ? felvételről, ami épp úgy jelenti a doktor megőrzendő hagyatékát, mint tárgyi emlékei, dolgozószobájának darabjai, hangszerei, bútorai.
Ezt kívánta méltóképpen kiállítani a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány az Örökségeink Házában, ahol állandó kiállítás keretében tekinthető meg az emlékszoba, melyet az istentisztelet után leplezett le Gazda István nagytiszteletű úr és dr. Túri Ferenc professzor, a Gereben alapító tagja, átadva ezzel az odalátogató érdeklődőknek.
Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt kívántak, kívánnak venni a lelkiismeretes orvos, a Gereben Együttes alapítója, a kiváló népzenész emlékének megőrzésében.
Külön köszönjük azoknak a barátainak, zenésztársainak, kollégáinak a részvételét az istentiszteleten és az emlékszoba átadásán, akik a zord időjárás ellenére a megemlékezésre városunkba látogattak.
Ígéretet kaptunk arra, hogy a tavasz közeledtével egy szabadtéri emlékkoncert megszervezésében kapunk segítséget a zenésztársaktól, ahová várunk minden érdeklődőt szeretettel. A rendezvény részleteiről az alapítvány közösségi oldalán adunk majd tájékoztatást.

Veresné Nagy Zsuzsa
kuratóriumi tag

FACEBOOK képgaléria

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..