Összefoglaló a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány nyári rendezvényeiről

2018. július 7-én került megrendezésre a IX. Csáti Menyegző. A rendezvény 17 órakor kezdődött az Örökségeink Házánál, majd a vőlegény búcsúztatója után folytatódott a Juhász László által működtetett Tájház udvarán a menyasszony kikéréssel, búcsúztatóval és a Mezőcsát Népi Együttes színvonalas műsorával. A násznép a Pipás Zenekar kíséretében vonult a református templomba, ahol Üveges Valéria és Veres Gergely, az idei menyegző párja Isten és a vendégek előtt fogadtak egymásnak örök hűséget. Ezúton is szeretnénk nekik hosszú és nagyon boldog házasságban töltött éveket kívánni. Az esküvő után az általános iskola tornacsarnokában folytatódott a program, egészen másnap hajnal 4 óráig. A nagyon finom ételeket Poros József jóvoltából az igrici szakács asszonyok készítették, köszönjük szépen. A fergeteges hangulatról pedig a Merry Boy’s Party Zenekar gondoskodott, akiket legközelebb a 2019. évben megrendezésre kerülő X. Csáti Menyegzőn üdvözölhetünk köreinkben.

Szeretnénk köszönetet mondani Siposné Horváth Anita polgármester asszonynak, hogy lehetővé tette a tornacsarnok használatát, a Közösségi Háznak, Zelei Ferenc művészeti vezetőnek, a Mezőcsát Népi Együttesnek, Molnár János vőfélynek, Mattyasovszky Imréné Marikának, aki égetett cukortortát készített az ifjú párnak, Bukta Gyulának, aki a menyasszonyi tortát adományozta, Nagyné Ruszkai Erzsébetnek a menyasszonyi csokrok elkészítéséért. Köszönet segítőinknek, akik nélkül nem ment volna ilyen gördülékenyen ez a rendezvény: Kovácsné Kuli Ágnes, Kovács Ágnes Panna, Balázs Bence, Balázsné Simon Erzsébet, Farkas István, Veres Boglárka, Vavra Otília, Olej Anita, Tóth Viktória, Molnár Ferenc, Sólyom István, Sólyomné Deák Edit, Sólyom Anna, ifj. Sólyom István, Répási Panna, Répási Dávid, Répási Gábor, valamint alapítványunk minden tagjának, a kitartó és áldozatos munkájáért.
Jövőre 2019. július 13-án, szombaton várunk minden régi és új vendégünket a meglepetésekkel tele tűzdelt X. Csáti Menyegzőre.

2018. augusztus 5-én került megrendezésre a VII. Csáti Kavalkád és a Kuli Sándor Fogathajtó Emlékverseny a mezőcsáti vásártéren.
A nap a vereten autók és motorok felvonulásával kezdődött, melyet alapítványunk alapítója, Tóth László szervezett meg. Nagyon szépen köszönjük e helyről is és a felvonuláson részt vett motorosoknak, hogy részvételükkel színesítették ezt a napot. A felvonulást a megnyitó követte, melyre a Polgári Huszárok felvezetésével vonultak be a kettesfogatok a lovaspályára. Az idén 23 versenyző mérte össze tudását, jó volt látni és érezni, hogy ennyi versenyző tisztelte meg az emlékversenyt ebben az igazán ragyogó napsütéses időben, a délutáni eredményhirdetéskor megkapták a megérdemelt díjakat. Örülünk, hogy ilyen sokan beneveztek erre a versenyre, megtisztelve ezzel a Kuli családot is.
Őket és a jelenlévő kedves vendégeket Bakondi István és lánya, Bakondi Bianka, a Tiszakeszi Botorka Néptáncegyüttes tagjainak nagyon szép tánca fogadta, majd Tállai András miniszterhelyettes úr köszöntötte a megjelenteket, ezt követően megnyitotta az alkalmat. A nap folyamán a rendezvényre kilátogatók gyönyörködhettek és vásárolhattak a szebbnél szebb kézműves kiállítóknál, volt íjászat, népi játszópark, póni lovaglás, gokartozás, kisállat simogató, habparti. A kora délutáni órában láthatták a motorosok versenyét a lovas pályán, akik igaz nem olyan rutinosan, de nagyon ügyesen mentek végig a fogatoknak kialakított akadályokon. Gratulálunk a győzteseknek. A színpadon láthattuk és halhattuk a fáradhatatlan mezőcsáti Lila Akác Nyugdíjas Klub színvonalas műsorát, köszönjük szépen, hogy ebben a nagy melegben is vállalták a fellépést. Záró műsorszámként Polgár Peti igen szórakoztató műsorát tekinthettük meg.

Szeretnék köszönetet mondani minden támogatónknak és segítőnknek: Mezőcsát Város Önkormányzat, Siposné Horváth Anita polgármester, Tállai András miniszterhelyettes, Taskó József és családja, id. és ifj. Arnóth István, Arnóth János, Papp Pék Kft., APROPÓ Reklám Kft., Emerald Holding Kft., Berecz Mihály, Mezőcsát Város Önkormányzat és intézményeinek munkatársai, Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriumának tagjai és családjaik, Andromeda Travel Utazási Iroda, Kovács János és felesége, Mezőcsáti Motoros és Veterán Klub, Kovács és Kuli családok.

Következő rendezvényünk a 2018. október 27-én megrendezésre kerülő „TöK Jó DéLuTáN”. Ezen a napon minden a sütőtökről szól, készül belőle lámpás, turmix, lekvár, sütemény és sült tök, valamint sok más finomság. Várunk minden kedves érdeklődőt, csapatokat, akik szívesen részt vennének a legszebb töklámpás elkészítésére hirdetett versenyben, valamint várjuk Mezőcsát legnagyobbra nőtt sütőtökét is, melynek termelőjét értékes ajándékban részesítjük. A részletes programról októberben adunk bővebb tájékoztatót. Jelentkezni már lehet Kovácsné Arankánál a 06-30-638-28-06-os, vagy Répásiné Marikánál a 06-70-339-29-84-es telefonszámokon. Várunk minden kedves vendéget, aki egy tök jó délutánt szeretne eltölteni kóstolással, versenyzéssel, szórakozással.

Répásiné Balogh Mária

 

FACEBOOK képgalériák:

IX. Csáti Menyegző

VII. Csáti Kavalkád és Kuli Sándor Fogathajtó Emlékverseny

 

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..