TöK Jó DéLuTáN 2018. október 27.

2018. október 27-én került megrendezésre immár negyedik alkalommal a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében az Örökségeink Háza udvarán a TöK Jó DéLuTáN.

A program délután 13 órától kezdődött töklámpás faragó versennyel. Az időjárás szeszélyessége ellenére 11 csapat nevezett be. A csapatok délután 15:30-ig faraghattak, majd a zsűri értékelt, és kiválasztotta a legjobb három csapatot, valamint egy különdíjast. A Fehérné Földi Mária, Kondrák Csilla és Tóth László tagokból álló zsűrinek igen nehéz dolga volt, mert minden csapat nagyon kreatív töklámpásokat készített. A döntés a következő lett: 1. helyezett: Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola 5./a osztály csapata, 2. helyezett: Veterán motorosok csapata, 3. helyezett: TÉR ABC csapata és különdíjban részesült a Kisokosok csapata. Gratulálunk nekik.
A délután folyamán vártuk a sütőtökből készült süteményeket, melyet szintén zsűriztünk, a végeredmény: 1. helyezett: Sólyomné Deák Edit, 2. helyezett: Kovácsné Kuli Ágnes, 3. helyezett: Fehérné Földi Mária. Itt is volt egy különdíjas süteményünk, melyet Gulyásné Balogh Mária készített. Nagyon szépen köszönjük, gratulálunk nekik.
A harmadik meghirdetett verseny kategória a Mezőcsát legnagyobb sütőtöke, melynek díját Kormos János vehette át.
Az eredményhirdetést követte a tombola sorsolás, melynek fődíja egy mikrohullámú sütő volt. A délután folyamán a kilátogató vendégek megkóstolhatták a helyben sült krumpli lángost, palacsintát, sütőtökös tócsnit, sütőtökös turmixot, Berta Andrea és Nagyné Ica jóvoltából a helyben sütött házi kovászos kenyeret, és házi kovászos rétest, és Farkas Istvánné Jutka által a többféle ízben készült sütőtök lekvárt is. A szomjukat meleg teával, és forralt borral olthatták a kilátogatók. Az Örökségeink Háza kiállító termében megtekinthették a Gulyás Ferenc által készített égetett faképeket.
Szeretnék köszönetet mondani Vályi Lajosnak és Farkas Istvánnak, hogy biztosították a tököket a lámpások elkészítéséhez, minden csapatnak, hogy eljöttek és munkájukkal színesítették a rendezvényt. Köszönet illeti Balogh Istvánnét, Tokajiné Juci nénit, Sóferné Zsuzsát, hogy segítették alapítványunkat az ételek elkészítésében, valamint Berta Andreát és Nagyné Icát, akik megmutatták nekünk, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes, nagyon hálásak vagyunk munkájukért. Nagyon szépen köszönjük Olej Anitának, Kovácsné Kuli Ágnesnek, Vavra Péternek, Szép Jánosnak és Répási Gábornak, hogy munkájukkal segítették rendezvényünket.
Egy nagyon jó hangulatú családi tök jó délután tölthettünk együtt ezen a napon! Jövőre is vár vissza mindenkit nagyon sok szeretettel az alapítvány kuratóriuma.

Répásiné Balogh Mária

FACEBOOK képgaléria

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..