X. Csáti Menyegző

Az idén az első rendezvényünk 2019. július 13-án került megrendezésre, mely a X. Csáti Menyegző volt. Az esemény kerek évfordulója alkalmából valami különlegeset szerettünk volna megvalósítani, de mint minden évben tőlünk független problémák adódtak, amik átírták az elképzeléseinket. Az idén már a szervezés elején szembesültünk azzal, hogy nincs alkalmas helyszín, ahol felállíthatnánk a sátrat, mert az eddig megszokott és bevált parkoló most építési terület volt. A másik helyszín, amely az általános iskola tornacsarnoka volt, a viharok következtében megsérült a teteje, oda sem mehettünk. Sajnos így kénytelenek voltunk a létszámhatárt 400 főről 200 főre szűkíteni, hogy a harmadik helyszínre, a református általános iskola tornacsarnokába beférjünk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a fenntartónak és az iskola igazgatójának, hogy rendelkezésünkre bocsájtották a tornacsarnokot.
A rendezvény a szokásos módon az Örökségeink Házánál kezdődött, és Juhász László tájházánál folytatódott volna, azonba az időjárás ismét nem volt hozzánk kegyes, ezért már a műsoros részt is a tornacsarnokban láthatták az érdeklődők.
Ami eltérő volt az eddigiektől, hogy mint az első alkalommal, most is néptáncos fiatalok játszották el a menyegző párjának a szerepét, a menyasszony Nagy Tímea, a vőlegény Szilágyi József volt. Köszönjük, hogy elvállaltátok. Őket az elmúlt kilenc évben meghívott párok követték, mivel a menyegző szándéka a visszaemlékezés volt. Köszönjük minden párnak, hogy eljöttek és jelenlétükkel megtisztelték újra rendezvényünket.
Ők nem más mint Farkas Tamás, Bakondi István – Nagy Szilvia, Bóta István – Sipeki Enikő, Bertók Lajos – Nemes Erzsébet, Nagy István – Lobkovitz Valéria, Szabó Kálmán – Bakondi Katalin, Kőrösi István – Bakondi Mónika, Fidler István – Potyka Orsolya, Veres Gergő – Üveges Valéria és Bartók István.
A műsor után a református templomban Gazda István nagytiszteletű úr jóvoltából folytatódott a visszatekintés. Köszönjük neki, hogy évről évre elvállalta és a templomban az istentiszteletetekkel olykor felelevenítette, és többször is összekötötte a párok életét Isten színe előtt. A templomi szertartást követően a vendégek visszatértek a tornacsarnokba, és egy rövid műsor után a vacsorával folyattuk, amelyet Poros Józsefnek és az igrici szakács asszonyoknak köszönünk, nagyon finom volt. Ezután a felhőtlen mulatás következett, amit a menyasszonyi torta megérkezése szakított meg először. A tortát Bukta Gyulának köszönhetjük. Éjfélkor állítottuk meg a szórakozást másodszor, amikor a menyecskével táncolhattunk, most nem csak pénzért, hanem a belépőjeggyel, amely egyben tombolaként is szolgált. Az értékes nyeremények kisorsolása után ismét a jó hangulaté volt a főszerep, addig, amíg sajnos egy helyi lakos nem a rendezvényhez illő viselkedésével igencsak kellemetlenül megzavarta 200 ember szórakozását. Miután ez rendeződött, hajnalig tartott a mulatás tovább.
Visszatekintve az elmúlt 10 évre, én úgy gondolom, hogy egy nagyon szép és értékes hagyományt hívtunk elő és mutattunk be ezzel a rendezvénnyel, amelyet az idei évvel bezárólag egy ideig szüneteltetünk. Sajnos a rendezvény megtartásának költségei annyira megnőttek, hogy az 5.000,- Ft-os átlagos jegyárakba már nem férnek bele. Aki mostanában szervezett lakodalmat, az látja ennek költségeit, nekünk is hasonló kiadásokkal kellett számolnunk. A megemelkedett jegyárak pedig megterhelőek a vendégek számára és a felgyorsult világunkban már nincs idő és igény arra, hogy a rendezvény műsoros részét is megtekintsék az emberek, ami a lelkét, motorját adta az alkalomnak, ezért úgy határoztunk, hogy egy időre szünetet tartunk.
Ez nem jelenti azt, hogy nyáron nem lesz lehetőség újra velünk szórakozni, mert 2020. július 11-én Nyárindító Partival várjuk a kedves vendégeket, melynek részleteiről bővebb tájékoztatást később adunk.
Nagyon szépen köszönjünk minden támogatónknak, aki akár anyagi, akár önzetlen munkájával hozzájárult a rendezvényünk sikeréhez, és ez által 10 alkalmon keresztül nagyon sok támogatást tudtunk gyűjteni és átadni a helyi civil szervezeteknek.

Répásiné Balogh Mária
a Kuratórium Elnöke

KÉPGALÉRIA

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..