TöK Jó DéLuTáN 2019. október 26.

Alapítványunk harmadik rendezvénye 2019. október 26-án a Tök Jó DéLuTáN volt. A nap az Örökségeink Háza udvarán 12:00 órakor kezdődött. 15 csapat mérte össze kreativitását töklámpás készítésben. Az időjárás nem is lehetett volna kegyesebb, mert gyönyörű őszi napsütéses időben lehettünk a szabadban. Amíg készültek a remekművek, addig az idelátogatók megkóstolhatták az alapítvány tagjai által készített sütőtökös ételeket, valamint a Kis-Hortobágy Major által készített sajtkülönlegességeket, melyeket forró teával és forralt borral öblíthettek le.

14 órakor került sor a Négylábú Segítők Egyesületének segítőkutyás bemutatójára, melyet a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Őrs megérkezése követett és a gyermekek kipróbálhatták a tűzoltóautót, megtekinthették a felépítését, felszerelését a tűzoltók segítségével. Nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek, nagy örömet szereztetek a gyerekeknek.
A nap folyamán a kóstolójegyek megvásárlása mellett tombola jegyeket is lehetett vásárolni, melynek bevételéből az alapítvány a Légy jó mindhalálig című előadás főszereplőjének, Balázs Vidnek a japán fesztiválra szóló repülőjegyének a megvásárlásában nyújtott támogatást.
Három órakor megtörtént a zsűrizése a legjobb sütőtökös sütinek, és az elkészült töklámpásoknak. Fél négykor kihirdetésre kerültek az eredmények. A lámpás faragásban három kategóriában díjaztunk (családi, diák, cégek).
Családi kategóriában:
1. helyezett: 6./a elnevezésű csapat, 2. helyezett: Tök-8-as, 3. helyezett: Lengyelek.
Diák kategóriában:
1. helyezett: Tökkelütöttek, 2. helyezett: Tök Jó Motorosok, 3. helyezett: Bicikli
Cégek kategóriában:
1. helyezett: TÉR ABC, 2. helyezett: Nyírfa-Ker. Kft., 3. helyezett: FNI
Legfinomabb tökös sütemény kategóriában:
1. helyezett: Gazda Dorottya, 2. helyezett: Sólyomné Deák Edit, 3. helyezett: Bartha Beáta.
A legszebb őszi dekorációt a Gulyás család készítette és a Lila Akác Nyugdíjas Klub hozta el a legnagyobb sütőtököt. Nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttetek és beneveztetek a rendezvény versenyszámaiba.
Szeretnék köszönetet mondani Vályi Lajosnak, hogy biztosította számunkra a töklámpás készítéséhez és a sütőtökös ételekhez a tököket. Az alapítvány tagjain túl szeretném megköszönni Horovecz Tibornak, Farkas Zoltánnak, Farkas Istvánnak, Répási Gábornak, Kormos Anna képviselőasszonynak, Kondák Csillának, Fekete Mónikának, Kovácsné Kuli Ágnesnek, hogy munkájukkal segítették a rendezvényünket. Bízom benne, hogy aki eljött, az „Tök Jól” érezte magát, és várunk vissza mindenkit sok szeretettel jövőre is.
2019-ben alapítványunk utolsó rendezvény szilveszterkor lesz. December 31-én este 19 órától a református általános iskola tornacsarnokában szilveszteri bulit szervezünk. Belépőjegy felnőtteknek 4.000,- Ft/fő, gyermekeknek 14 éves korig 2.500,- Ft/fő. A jegy tartalmazza a vacsorát, éjfélkor virslit, lencsesalátát és pezsgőt. Várunk mindenkit, aki egy jó bulival szeretné zárni az évet.

Répásiné Balogh Mária
a Kuratórium Elnöke

KÉPGALÉRIA

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..