Egy kis művészet

Egy kis művészet

A közös alkotás jegyében, szorgalmas volt a tavasz Szikszai Robi és jómagam számára.

Nagy megtiszteltetés ért bennünket, amikor a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány megkért, hogy állítsak ki az Örökségeink Házának megnyitója alkalmából.

Robi és én tagjai lettünk a mezőnagymihályi Művelődési Ház ?Dél-Borsod? Kincsei elnevezésű népi és képzőművészeti csoportjának. Köszönjük Murányi Norbertnek a gondoskodást.

Az első közös kiállításra a Szerencsi Vár gyönyörű termében került sor. Itt Robival 5-5 képpel vettünk részt. Majd Egerben egy méltó, szép helyen Robi és én lehetőséget kaptunk egy-egy önálló bemutatkozásra. Itt a műsort Kovácsné Aranka és fia Ádám adták. Megható volt. Köszönjük nekik és Wachterné Erzsike néninek, hogy megtiszteltek bennünket. Ezt követően a ?kincsek? a Kisnánai Várban lettek kiállítva a várjátékok idején.

Tavasszal volt Miskolcon, az Ady Művelődési Házban a BAK szokásos éves kiállítása, itt Robival közösen 3 művel voltunk jelen. Robi pályázott az OKIT kiírására is, egy képpel szerepel a Kispesti Galériában is.

Végül, de nem utolsó sorban mindketten egy-egy alkotással részt vettünk a Keszthely ? Hévíz ? Devecser országos-nemzetközi borképtár kiállításain.

Sok volt egyszerre, de szívesen tettük, hiszen nagy élmény ilyen színvonalas eseményeket, rendezvényeken megjelenni. Találkozni ismerősökkel, alkotótársakkal. Legutóbb Nyékládházán voltunk egy tagtársunk kiállításának megnyitóján.

Köszönjük a sok élményt és a lehetőségeket, Robi anyukájának a segítséget.

 

Vass J. Zsóka