III. Csáti Kavalkád

III. Csáti Kavalkád

2014. augusztus 2-án került sor a III. Csáti Kavalkád megrendezésére. Most nem lehetett panaszunk az időjárásra, mivel ragyogó napsütésben volt részük azoknak, akik kilátogattak a Vásártérre. A tűzoltóság épülete elől fél 9-kor indult el Orosz János és Molnár Imre irányításával két lovas kocsi a néptáncosokkal együtt. Őket követte három hintó, melyek közül az egyik Benke Laci bácsi mesterszakácsot, a másik kettő pedig szintén a néptáncosokat szállította. Hozzájuk csatlakozott a főtéren a Mezőkövesdi Fúvószenekar és a Twister Majorette Csoport tagjai, így vonultak ki együtt a Vásártérre. Őket követte 9 órai indulással a motoros és veterán járművek felvonulása. E helyről szeretnénk megköszönni, hogy részt vettek a felvonuláson, ezzel színesítve rendezvényünket.

10 órai kezdettel köszöntőt mondott alapítványunk alapítója, Tóth László, és egyben megnyitotta az idei rendezvényt, majd Benke László, olimpiai bajnok mesterszakács, mestercukrász és Baranyi Jánosné szakács köszöntötte az egybegyűlteket és elindították a főzőversenyt, melyen hat csapat vett részt és az alábbi neveket választották maguknak: Motoros és Veterán Klub, Mezőcsáti Hubertus Vadásztársaság, Magyar Turul, Csáti Juhászok, Mákvirágok és Családapák. A színpadon folytatódott a Mezőcsát Népi Együttes műsora.
Kezdetét vette a Kuli Sándor Kettesfogathajtó Emlékverseny 11 fogat részvételével.
Kísérő programok keretében a gyermekeknek lehetőségük volt népi játékokat, íjászatot kipróbálni, kisállatokat simogatni, arcfestésen, kézműves foglalkozáson részt venni, a trambulinon és az ugrálóvárban ugrálni. A felnőttek pedig az egészségsátrakban felmérethették jelenlegi egészségi állapotukat, valamint megtekinthették az Ujhelyi Sándor képeiből készített, a Borsodi Mezőség madárvilágát bemutató kiállítást. A többi sátorban pedig lehetőség nyílt a – méz, könyv, táska, fafaragó, késes, gravírozó, kalapos, gyöngyös, édesség ? termékek megismerésére, megtekintésére.
12 órára befejeződött a fogathajtás első fordulója, kezdetét vette a déli színpadi műsor, melyen meghallgathattuk Kovács Ádám Máté gitárjátékát és a tiszakeszi Hangulat Együttest (Bodnár Sándor és Dósa Elemér) valamint megtekinthettük a Tiszakeszi Botorka Néptánc Együttes műsorát. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a színvonalas műsorokért.
A kulturális műsorokat követte a főzőverseny eredményhirdetése, melyen Benke Laci bácsi méltatta az elkészült ételeket és hasznos tanácsokkal látta el a verseny résztvevőit. Ezután sor került a díjak átadására, a helyezetteknek gratulálunk.
Meglepetés érte alapítványunkat, ugyanis ekkor kaptunk Benke Laci bácsitól egy serleget (?Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Díszserlege?) a nap emlékére, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk.
Kezdetét vette a fogathajtás második fordulója és a hibaidős akadályhajtás, mely délután négy órakor ért véget. Az eredményhirdetés előtt emlékeztünk meg Kuli Sándorról: Kovács Ádám Máté énekelte el Homonyik Sándor: Sose búcsúzz el c. számát, majd Kislászló Csaba, igrici polgármesterének emlékező gondolatai következtek, legvégül pedig ifj. Farkas István trombitajátékát hallhattuk.
Ezután került sor a díjak átadására, eredmények:

Kétfordulós akadályhajtás:
CAN-C
1.    Magyar Gergő
2.    Lukácsi Zoltán
3.    Gerbár Sándor
SZLV
1.    Lengyel István
2.    Kerekes Attila
3.    Bényei György
4.    Szarka Béla
5.    Kapuvári Miklós
6.    Morvay István
7.    Dr. Liszkai Ferenc
PÓNI SZLV
1.    ifj. Kapuvári Miklós

Hibaidős akadályhajtás
CAN-C
1.    Gerbár Sándor
2.    Lukácsi Zoltán
3.    Magyar Gergő
SZLV
1.    Kerekes Attila
2.    Szarka Béla
3.    Lengyel István
4.    Kapuvári Miklós
5.    Bényei György
6.    Dr. Liszkai Ferenc
7.    Morvay István
PÓNI
1.    ifj. Kapuvári Miklós
VERSENYEN KÍVÜL
1.    Hudák András
2.    Bihari Viktor

17 órától tűzoltó bemutató vette kezdetét a pályán, majd a színpadon Bodnár János az MMA vezetője és csapata bemutatóját tekinthettek meg a kilátogatók. Mindkét csapatnak ezúton szeretnénk köszönetet mondani.
Fél 6-tól tombolasorsolás következett, melynek fődíja a Kuli család által felajánlott kisbárány volt.
18 órától a hangulat a tetőfokára hágott, mivel kezdetét vette a Kredenc Együttes műsora.
Itt szeretnénk megköszönni minden egyes kilátogató vendégnek, hogy idejét ideszánva megtisztelte rendezvényünket.
Köszönetünket fejezzük ki:
?    Mezőcsát Város Önkormányzatának, a Műszaki Osztály dolgozóinak, a Rendőrségnek, a Polgárőrségnek, a Mentőszolgálatnak áldozatos munkájukért
?    a résztvevő fogathajtóknak
?    a főzőverseny résztvevőinek
?    a Mezőcsáti Motoros és Veterán Klub, valamint a Mezőkeresztesi Motoros Egyesület tagjainak
?    Vöröskereszt
?    Kistérség (Egészségsátor és GYEP)
?    Hangulat Együttes
?    Mezőcsát Népi Együttes
?    Tiszakeszi Botorka Néptánc Együttes
?    Mezőkövesdi Fúvószenekar és Twister Majorette Csoport
?    Mezőcsát és Környéke Önkéntes Tűzoltó Egyesület
?    Bodnár János és az MMA

Kiállítóinknak:
?    Kovácsné Szilágyi Krisztina ? gyöngyfűzés
?    Barati Gyuláné, Barati Veronika: tiszadorogmai kosárfonók
?    Wachter Józsefné ? könyvek, kistérségi termékek
?    Halász Jánosné ? táskák
?    Tokaji József ? kések
?    Pócsi Sámuel ? fafaragó
?    Baranyi József ? méz
?    Ladányi Erzsébet ? gravírozás
?    Hámori Csabáné ? kalapos
?    Fekete Magdolna ? édesség
?    Újvári Attila ? kisállatok bemutatása

o    Az alapítvány kuratóriumi tagjainak és családtagjaiknak, Kuli Csaba és családja, Sólyom István és családja, személy szerint pedig: Tóth László, Ésikné Fekete Hajnalka, Sófer Jánosné, Lükő Gyuláné, Rőthi Jánosné, ifj. Poros József, Bukta Gyula, Kovács Ádám Máté, Ónodi Gábor, Ésik Ádám János

Külön köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak a Kuli Sándor Kettesfogathatjó Emlékverseny megrendezéséhez: Mezőcsát Város Önkormányzat, Tiszatáj Közalapítvány, Taskó József, Kislászló Csaba, Dr. Domján László, Dr. Szeghő Zsolt,  Berecz Mihály, Arnóth János.

 

logo_lablec