Jótékonysági előadás

Jótékonysági előadás

„Nagy dolgokra nem mindenki képes, de a kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megteheti.” (Teréz anya)

Két civil szervezet, a Hejőmenti Amatőr Színtársulat és a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány egy nemes cél érdekében fogott össze, hogy egy jótékonysági előadást szervezzenek egy két és féléves kisfiú, Baka Krisztián és szülei megsegítésére. Az előadásra 2023. április 1-én került sor, a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

Mivel a kezelések nehéz anyagi terhet rónak a szülőkre, a színtársulat felajánlotta, hogy a Tanulmány a nőkről című zenés magyar válóok című előadást ingyen megtartják. Az előadásra vásárolt jegyekkel illetve pénz adományokkal lehetett támogatni a családot. A szervezést a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány tagjai vállalták magukra. Az előadás napján szép számú közönség gyúlt össze, ezzel is jelezve együttérzésüket és támogatásukat a család részére.

Az így befolyt összeget, 625 ezer forintot aznap este az előadás után, míg az est folyamán összegyűlt bevételt az előadást követő héten Répásiné Balog Mária a kuratórium elnöke nyújtotta át a családnak. Összesen 750 ezer forintnyi összeggel sikerült támogatni a családot.

Köszönettel tartozunk a színtársulatnak, hogy ingyen léptek fel, és színvonalas előadásukkal sokaknak szereztek örömet, a Nyírfa Ker Kft-nek a felajánlott ajándékokért, az MH Plusz Kft-nek a plakátok nyomtatásáért, illetve Mezőcsát Város Önkormányzata Képviselő Testületének, akik döntése értelmében nem kellett fizetnünk a színházterem használatáért.

Mihamarabbi gyógyulást kívánunk Krisztiánnak, és sok kitartást a családnak.

Farkas Istvánné

kuratóriumi tag