Kiss József emlékszoba

Kiss József emlékszoba

?Kiss József költő városunk szülötte emlékét Mezőcsát nagy tisztelettel őrzi. 2003-ban unokája Halmágyi Zoltánné felajánlásának köszönhetően jött létre az emlékszoba.
A költő személyes tárgyai a Márk kastély egyik termében kerültek kiállításra. A helyiség azt a miliőt tükrözi, ahol élt és alkotott. Ahol megszülettek versei, ahol a kortárs művészekkel folytatott beszélgetések, eszmecserék, mind hozzájárultak írói világának gazdagodásához.
A könyvtár több évtizedes gyűjtőmunkájának eredményeként irodalomtörténeti szempontból is gazdag anyag áll az érdeklődők rendelkezésére. Munkatársaink a teljesség igényével kutatták fel életművének köteteit, a róla szóló irodalmat az általa szerkesztett Hét című folyóirat példányait, melyről joggal állíthatjuk, hogy egyedülálló gyűjteménnyel büszkélkedhetünk. Így a berendezett emlékszoba nem csak irodalmi zarándokhellyé, hanem tudományos kutatóműhellyé is válhat.? (Bánfalvi Béláné: A mezőcsáti Kiss József Közösségi Ház és Könyvtár rövid története című kiadványból.)

A kiállítás megtekinthető előzetes bejelentkezés alapján (tel.: 06-49-552-095) hétfőtől péntekig  8.30-17.00 óráig, Mezőcsát Szent István út 26. sz. alatt.