Pályázat – eszközbeszerzés

Pályázat – eszközbeszerzés

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány eszközbeszerzése

VCA-KP-1-2022/3-000788

Szerződött támogatási összeg: 4.827.320,- Ft

2022.01.01. – 2023.12.31.

A megvalósítani kívánt cél rövid tartalmi leírása:

A pályázat által olyan eszközök beszerzése a célunk, amelyek az alapítvány által
szervezett rendezvények megtartásához elengedhetetlenül szükségesek. Ezáltal javulna az alapítvány eszközellátottsága illetve megtakarítást eredményezne részünkre, mert ezeket az eszközöket jelenleg csak bérelni tudjuk, ami kiszolgáltatottá tesz bennünket.

Szakmai beszámoló:

A pályázat megvalósítása során ingatlanra vonatkozó beruházás nem történt. A tervezett költségsorok felhasználásával a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány tevékenységeihez kapcsolatban került sor a rendezvények megvalósításához szükséges eszközök beszerzésére.

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány 2000. óta, immár több, mint 20 éve működik, jelenleg 9 fő kuratóriumi tag aktív részvételével. Célunk a helyi értékek megőrzése, a helyi hagyományok ápolása, felelevenítése, a helyben működő szervezetek, egyesületek, magánszemélyek támogatása (énekkar, tánccsoport, sportegyesület, tűzoltó egyesület, tájház).
A megalakulás óta minden évben több rendezvényt szervezünk városunkban. Ezen rendezvények keretében felelevenítjük városunk hagyományait, bemutatjuk értékeit, egyúttal támogatást gyűjtünk egy-egy csoportnak vagy magánszemélynek, segítve őket a céljaik megvalósulásában.

Rendezvényeinkre az eszközöket a korábbi időkben külső vállalkozóktól béreltük.
Közel 10 évvel ezelőtt már sikeresen pályázatunk eszközökre, ez jelentős könnyebbséget jelentett az alapítvány számára, azonban még mindig nagy kiadási tétel volt egy-egy több száz fős rendezvényre nagyobb méretű sátor és az étkezéshez szükséges eszközök bérleti, kölcsönzési díja. Erre a rendezvényen összegyűjtött támogatásból egyre többet kellett fordítanunk, mely jelentősen megnövelte kiadásainkat.

Ezért döntöttünk úgy, hogy pályázunk a rendezvényeinkhez az étkezéshez szükséges eszközökre, és ez által is csökkenteni tudjuk kiadásainkat, és nagyobb támogatást tudunk nyújtani a hozzánk fordulóknak. Emellett időközben szükségessé vált a már meglévő, de elhasználódott eszközeink pótlása is.

Az év folyamán a következő rendezvényeinken tudjuk használni a jelen pályázat keretében beszerzett eszközeinket: minden évben júliusban a Csáti Menyegző, augusztusban a Kuli Sándor Fogathajtó Emlékversennyel egybekötött Csáti Kavalkád, októberben a TöK Jó DéLuTáN.
Saját rendezvényeink mellett rendszeres kiállítói, közreműködői, segítői vagyunk a városban a Pünkösdi Néptáncfesztiválnak, a városi rendezvényeknek.
Ezen rendezvényekre nem csak a helyi, de a térségi településekről is érkeznek kiállítók, fellépők és természetesen érdeklődő vendégek minden korosztályból.