Téglajegy

Téglajegy

Kedves Mezőcsáti Polgárok!

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítványt 2000-ben Tóth László egyéni vállalkozó hozta létre.
Jelenlegi tagjai: Farkas Istvánné (Jutka), Kovács Árpádné (Aranka), Veresné Nagy Zsuzsa, Répásiné Balogh Mária, Kovács Árpád Ferenc, Rőthi János, Tóth László.
Az alapítvány céljai: nevelés, oktatás, képességfejlesztés, kulturális tevékenységek támogatás, kulturális örökség megóvása, tudományos tevékenység, kutatás.

Székhely: 3450 Mezőcsát, Szent István u. 21.
Adószám: 18435713-1-05
Számlaszám: 11734217-20007494

Az alapítvány 15 éves munkássága alatt támogatta a helyi művészeti csoportokat: citerazenekar, Mezőcsát Népi Együttes, énekkar, mazsorett csoport. A helyi alkotók közül: Vass J. Zsóka, Kékedi Levente festő, Tóth János író, költő, Juhász Tamás zongoraművész, Juhász László által üzemeltetett tájház. Az Önkormányzattal közösen hosszú éveken keresztül főszervezője volt a Csáti Expónak, a Városnapoknak, a Szüreti felvonulásoknak.
A művelődési ház részére zongorát vásárolt, Kiss József emlékére emléktáblát készíttetett és közreműködött a Kiss József emlékszoba berendezéseinek megszerzésében. Már hatodik éve minden évben megrendezésre kerül a hagyományőrző lakodalom felelevenítése: a Csáti menyegző, valamint immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kuli Sándor Kettesfogathajtó Emlékversennyel egybekötött Csáti Kavalkád.

Az alapítvány volt és jelenlegi kuratóriumi tagja hosszú évek óta időt, pénzt és fáradságot nem kímélve azért dolgoznak, hogy lakhelyükön, Mezőcsáton a nehéz anyagi körülmény ellenére is megpróbálják támogatni a helyi művészeti csoportokat, egyéneket, hogy ezáltal az általuk képviselt művészeti tevékenységek tovább éljenek és lehetőségük szerint fejlődjenek, céljaik megvalósuljanak.
Ezen eltelt 15 szép és mozgalmas év után mertünk álmodni egy nagyot! Az álom nem más, mint a Mátyás utca végén a Juhász László által üzemeltett tájházzal szemben létrehozni egy olyan népművészeti teret, parkot, amelyben a legkisebb gyermektől a legidősebb emberig mindenki megtalálhatná a kedvének megfelelő szórakozási lehetőséget. Célunk a parkban egy 300 főt befogadó, teljes színpadi technikával ellátott táncpajta megépítése, a régi hagyományokat, mesterségeket bemutató helységek létrehozása, amelyekben az idelátogatók nem csak megnézhetnék, de ki is próbálhatnák a régi mesterségeket. Szeretnénk kialakítani népi játszóparkot, külső kemencét, szalonnasütőt, filagóriát. A park lehetőséget biztosíthatna ünnepeink: húsvét, majális, pünkösd, télapó, karácsony, menyegző, keresztelő megrendezésére, és kisebb, akár családi események megvalósítására is. Szeretnénk az iskolákkal együttműködve egy-egy rajz, vagy hon-és népismereti óra keretében a gyermekeknek megmutatni, hogy milyen hagyományok, mesterségek, eszközök voltak régen, a dédszüleik idejében.
Azért, hogy ezen álom ne csak álom maradjon, hanem megvalósuljon, szükségünk van az Önök, Mezőcsátiak segítségére is! Alapítványunk készített különböző értékű téglajegyeket, amelyek megvásárlásával Önök is hozzájárulhatnak a népművészeti park létrehozásához, amely Mezőcsátnak egy nagyon szép, értékeket megóvó létesítménye lenne.
Amennyiben tetszett Önnek az elképzelésünk, álmunk, és örülne, ha megvalósulhatna, akkor kérem, támogasson minket a téglajegy megvásárlásával és rendezvényeink látogatásával.
A jegyek a következő értékben kaphatóak:
500,- Ft, 1.000,- Ft, 3.000,- Ft, 5.000,- Ft, 10.000,- Ft, 25.000,- Ft.
Támogatásukat előre is köszönjük.

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Kuratóriuma

Amennyiben téglajegy vásárlásával támogatni szeretné az alapítvány kezdeményezését, kérjük írjon az info@csatikultura.hu e-mail címre, vagy hívja a +36-30-20-53-048-as telefonszámot.