V. Csáti Menyegző

V. Csáti Menyegző

Ebben az évben immár ötödik alkalommal rendeztük meg a Csáti Menyegzőt 2014. július 12-én, ezen a jeles napon Bartók István és Szekeres Judit vállalták az ifjú pár szerepét, amit e helyről is köszönünk.
Sajnos az idő nem igazán kedvezett nekünk ezen a héten. Péntek reggel is szemerkélt az eső, így lett felállítva a sátor az ÁMK Kiss József Közösségi Ház és Könyvtár Többcélú terén. Késő délután már megfogalmazódott bennünk, hogy itt nem tudjuk megtartani a menyegzőt, mivel már akkorra annyi eső esett, hogy a sátorban bokáig állt a víz. Át kellett szervezni tehát az egész programot.
Pénteken késő este telefonáltunk Szaniszló László tankerületi igazgató úrnak, kértük a segítségét abban, hogy bocsássa rendelkezésünkre a tornacsarnokot. Nagyon szépen köszönjük e helyről is.
Szombaton kora reggel az asztalokat és a padokat átpakoltuk a tornacsarnokba, utána a feldíszítés következett, majd értesítettük a vendégeket a helyváltozásról. Ekkorra már eldőlt, hogy a Mátyás utcai Tájházhoz sem tudunk menni, sőt a hintózás is elmarad.

A vendégek egyből a tornacsarnokhoz érkeztek, és 5 órakor elkezdődött a menyegzői mulatság. Ezt követően a násznép átvonult a református templomba, ahol Bartók István és Szekeres Judit Isten színe előtt megerősítették a 30 évvel ezelőtt megkötött házassági fogadalmukat. Nagytiszteletű Gazda István lelkipásztor úrnak köszönjük a szolgálatát, az ?ifjú? párnak pedig nagyon sok boldogságot, és még nagyon sok együtt töltött évet kívánunk.
A templomból kijövet elindult a násznép a tornacsarnokhoz. A bejáratnál belépővel rendelkező minden kedves vendéget pálinkával, kaláccsal és pogácsával vártunk, – amit az alapítvány tagjai készítettek – majd mindenki elfoglalta helyét az asztaloknál.
A vacsora előtt köszöntöttük az elmúlt menyegzők párjait. Kiss Lajost és Ádám Évát, Bertók Lajost és Nemes Erzsébetet, Bóta István és Sipeki Enikőt. Köszöntöttük az ifjú párt is, Bartók Istvánt és Szekeres Juditot, az alapítvány erre az alkalomra egy kerámiát adott át, amit Juhász László tanár úr vezetésével Sólyom Anna készített el.
Köszönjük Bertók Lajosnak, hogy elvállalta a vőfély szerepét, aki versekkel vezette fel az ételeket. A vacsora egri húsleves, sertéspörkölt tésztával, ami nagyon ízletes volt. Itt köszönjük meg ifj. Poros Józsefnek, a POROS VIP Kft. dolgozóinak, a szakácsoknak áldozatos munkáját.
A Népi Együttes fergeteges táncot mutatott be, majd egy közös fénykép készült az ?ifjú? párral együtt. Ezt követően a Népi Együttes egyik tagja, Farkas Tamás ünnepélyes keretek között megkérte barátnője, Kürthy Klaudia kezét, amely igazi meglepetésként szolgált mind a hölgynek és a vendégeknek.
A menyasszonyi tortát a vőfély 22 óra után hozta be, az ifjú pár pedig megkínálta a vendégeket. Itt köszönjük meg Bukta Gyulának a felajánlást.
Az éjfélig tartó zene után következett a ?menyecske? tánc, amelynek bevételével a Mátyás utcai Tájházat támogatjuk. Eközben az Alapítvány tagjai megterítették a svédasztalt, melyen volt toroskáposzta, házi sültkolbász, sült csirkecomb, fasírt, gyümölcs.
Az elfogyasztott étkek után hajnalig tartó mulatozás következett, amit a Cukor Duo biztosított, köszönjük szépen.
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és jövőre is várjuk vissza kedves vendégeinket.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felajánlásukkal, munkájukkal hozzájárultak a rendezvényhez: ÁMK Kiss József Közösségi Ház és Könyvtár, Bakondi István és családja, Balogh Istvánné, Farkas István, Farkas Istvánné, Farkas Zoltán, ifj. Poros József és családja, Juhász László és családja, Kovács Árpád, Kovács Árpádné, Kovács Árpád Ferenc, Kovácsné Kuli Ágnes, Nagy Zsuzsa, Mezőcsát Népi Együttes, Mezőcsáti Polgárőr Egyesület, Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő Testülete, Mezőcsáti Rendőrőrs, Répási Gábor, Répásiné Balogh Mária, Répási Panna, Roszkos Lajos, Roszkos Lajosné, Czeglédi Terézia, Szaniszló László, Szaniszlóné Roszkos Zsuzsanna, Rőthi János, Rőthi Jánosné, Sófer Jánosné, Sólyomné Deák Edit, Sólyom Anna, ifj. Sólyom István, Kürthy Klaudia, Tóth László, Zelei Ferenc, Császár Zoltán, Arnóth János, Csetkó István, Kozsnyánszky Gábor.

 

logo_lablec