Vásár helyett kavalkád Mezőcsáton

Vásár helyett kavalkád Mezőcsáton

Az idei (2003-as) az ötödik lehetett volna a Csáti Vásárok sorában, de ez anyagi okok miatt elmaradt. Helyette egynapos Szüreti Kavalkádot szervezett szeptember végén a helyi közösségi ház és a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány. A szüreti felvonuláson kívül két vonulata volt a rendez vénynek: a kézművesek és kistermelők kiállítása, valamint a kulturális, szórakoztató műsorok.

Lapunkat Tóth László alapítványi elnök, a kavalkád műsorvezetője tájékoztatta.
A városháza előtti főtéren a Katica Gyapjú Bt. és Tóth Béláék szűcstermékei fogadták az érdeklődőket. A Mesterségek utcájában lapunk standja mellett Gere István és Molnár Gábor, dísztárgyakat készítő kovácsok Mezőcsát címerével arattak sikert. Tóth Lajosné csipkeverő tudományát mutatta be. A gyerekek csodálkozását váltotta ki, hogy csuhéból is lehet babát készíteni. Tokaji József műköszörűs és lakatos kardjaival, Dudásné Szász Bernadett gyöngyfűző dísztárgyaival vonzotta a közönséget.
Markáns színfolt volt a kertészek jelenléte. A Pelikán Kertbarát Kör elnöke és tagjai az idei szőlő- és gyümölcs-, valamint más kertészeti termékek legszebb darabjaival váltottak ki nagy érdeklődést. Mazsorettek felvonulása, térzene, lovasok díszelgése, egész napos kulturális és szórakoztató programok tették teljessé a napot. Sajátossága volt a kavalkádnak, hogy csáti résztvevőkön kívül szép számmal voltak jelen a környékbeli településekről is a kiállításokon és a kulturális műsorokban egyaránt. A nap tűzijátékkal zárult.

forrás: Észak-Magyarország 2003. október 29.