VI. Csáti Menyegző 2015. július 25.

VI. Csáti Menyegző 2015. július 25.

A hagyományokat őrizvén, 2015. július 25-én hatodik alkalommal rendeztük meg a Csáti Menyegzőt, Bakondi István és Nagy Szilvia vállalták az ifjú pár szerepét, amit e helyről is köszönünk.

Péntek reggel kezdtünk hozzá a 300 fő befogadására alkalmas sátor felállításához az ÁMK Kiss József és Közösségi Ház és Könyvtár Többcélú terén. Tavaly az eső nehezítette meg a munkánkat, most pedig a hőség. Este fél 11-re végeztünk az asztalok és a padok bepakolásával, majd már másnap reggel 7 órakor folytattuk a sátor díszítést, a kalács és a pogácsa sütést.

Délután, negyed 4-kor Arnóth János indult el a szépen feldíszített hintóval az ?ifjú? párért. Fél 5-kor megérkeztek a tájházhoz, 5 órakor pedig kezdetét vette a menyegzői mulatság: a néptáncosok műsora, a kikérő és a közös tánc. Ezután a násznép átvonult a református templomba, ahol Bakondi István és Nagy Szilvia a 25 évvel ezelőtt kimondott házassági fogadalmukat Isten színe előtt is megerősítette. Köszönjük Nagytiszteletű Gazda István lelkipásztor úr szolgálatát, az ?ifjú? párnak sok boldogságot és nagyon sok együtt töltött évet kívánunk.

A templomi kivonulás után egy közös fénykép erejéig a násznép átsétált a térre, utána pedig a felállított sátorhoz indult. Az úton a jó hangulatot és a zenét a Pipás zenekar biztosította.

A Művelődési Házhoz érkezve a bejáratnál belépővel rendelkező kedves vendégeinket pálinkával, kaláccsal és pogácsával vártuk, majd mindenki elfoglalta a helyét az asztaloknál.

Köszönjük szépen Tállai András Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes úrnak és kedves feleségének, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket.

A vacsora előtt köszöntöttük az elmúlt menyegzők résztvevőit, párjait és azokat a házaspárokat, akik a 25 évvel ezelőtt kötött házassági évfordulójukat ünnepelték: Bakondi Istvánt és Seres Gabriellát, Dajka Józsefet és Jelenfi Ildikót.

A Mezőcsáti Népi Együttes fergeteges táncát láthattuk a Pipás zenekar kíséretével, köszönjük szépen Zelei Ferenc művészeti vezetőnek és a tagoknak, hogy ezen az alkalmon is színesítették rendezvényünket.

A néptánc után már mindenki várta a vacsorát, hiszen a jó illat a főzősátorból ?átszállt? a lagzis sátorba is. Vőfélyünk, Bertók Lajos, vőfélyversekkel vezette fel az ételeket. A vacsora a következő volt: csontleves cérnametélttel, birkapörkölt (amit a család és Jávorszki István ajánlott fel) burgonyával és hentestokány tésztával, melyeket nagyon ízletesen készítettek el az igrici szakácsok. Ebben az évben első alkalommal voltak jelen diákok segíteni a tálalásban és a díszítésben a református gimnáziumból.

A vőfély 10 óra után hozta be a menyasszonyi tortát, amivel az ?ifjú? pár megkínálta a vendégeket. Köszönjük szépen Bukta Gyulának az évről-évre való felajánlást.

Az éjfélig tartó zene után a ?menyecske? tánc következett, melynek bevétele most az alapítványunké maradt. A ?menyecske? tánc után a vőfély a Mattyasovszky Imréné Marika és testvére Zsuzsa által készített égetett cukortortát körbevitte a sátorban, hogy mindenki lássa erre az alkalomra készített remekművet. Eközben az Alapítvány tagjai megterítették a svédasztalt: toroskáposztát, házi sültkolbászt és pecsenyét fogyaszthattak a vendégek.

Az elfogyasztott ételek után hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét. A zenét a Cukor Duó biztosította, köszönjük szépen a színvonalas előadásukat.

Reméljük, mindenki jól érezte magát, jövőre is várjuk kedves vendégeinket. Várjuk a párok jelentkezését a következő évre.

Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felajánlásukkal, munkájukkal hozzájárultak a rendezvényhez:

Arnóth János és családja, ÁMK Kiss József Közösségi Ház és Könyvtár, Bakondi István és Nagy Szilvia, Bakondi István, Bakondi Bettina, Bakondi Bianka, Balogh Istvánné, Barna Kevin Kornél, Császár Zoltán, Dajka József, Farkas István, Farkas Istvánné, ifj. Farkas István, Farkas Zoltán, igrici szakácsok és segítők, Jávorszki István, Juhász László és családja, Kovács Árpád, Kovács Árpádné, Kovács Árpád Ferenc, Kovácsné Kuli Ágnes, Kürthy Klaudia, Lengyelné Kormos Mária, Nagy Zsuzsa, Magyari Balázs, Magyari István, Mattyasovszky Imréné, Mezőcsát Népi Együttes, Mezőcsát Polgárőr Egyesület, Mezőcsát Város Önkormányzat, Mezőcsáti Rendőrőrs, Pap István fotós, Perge Ágota, Poros József és családja, Répási Gábor, Répásiné Balogh Mária, Répási Panna, Roszkos Lajos, Roszkos Lajosné, Rőthi János, Simonné Takács Tünde, Sófer Jánosné, Sólyom István, Sólyomné Deák Edit, Sólyom Anna, Sepsiné Kovács Katalin, Tolvaj István, Tóth László, Tóth Réka, Viszlai Gábor.

FACEBOOK képgaléria