‘Rendezvények’ kategória archívum

SZILVESZTEREZZEN A MEZŐCSÁT KULTÚRÁJÁÉRT ALAPÍTVÁNY szervezésében

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves Családját a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány által szervezett Szilveszteri Buliba

2019. december 31-én 19 órától

a református általános iskola tornacsarnokába.

A zenét szolgáltatja:
Csorba Gergő

A belépőjegy felnőtteknek 4.000,- Ft, gyermekeknek 14 éves korig 2.500,-Ft.

A belépőjegy tartalmaz egy vacsorát, valamint éjfélkor egy pohár pezsgőt és virslit salátával.

Amennyiben szeretnéd egy jó hangulatú bulival zárni az évet, a jegyeket 2019. december 27-ig
Répásiné Balogh Máriánál (06-70-339-29-84)
és Kovácsné Arankánál (06-30-638-28-06)
vásárolhatod meg.

Vár mindenkit sok szeretettel
a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma

TöK Jó DéLuTáN 2019. október 26.

Alapítványunk harmadik rendezvénye 2019. október 26-án a Tök Jó DéLuTáN volt. A nap az Örökségeink Háza udvarán 12:00 órakor kezdődött. 15 csapat mérte össze kreativitását töklámpás készítésben. Az időjárás nem is lehetett volna kegyesebb, mert gyönyörű őszi napsütéses időben lehettünk a szabadban. Amíg készültek a remekművek, addig az idelátogatók megkóstolhatták az alapítvány tagjai által készített sütőtökös ételeket, valamint a Kis-Hortobágy Major által készített sajtkülönlegességeket, melyeket forró teával és forralt borral öblíthettek le.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

VIII. Csáti Kavalkád

Alapítványunk második rendezvénye, a Csáti Kavalkád és a Kuli Sándor Fogathajtó Emlékvereny 2019. augusztus 4-én került megrendezésre. A nap 9 órakor kezdődött a Mezőcsáti Motoros és Veterán Club és Tóth László szervezése által összegyűlt motorosok és autósok felvonulásával. Köszönjük neki, hogy megszervezte, és köszönjük minden motor és autó tulajdonosnak, hogy eljöttek és részvételükkel színesítették rendezvényünket. Várunk vissza titeket jövőre is.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

X. Csáti Menyegző

Az idén az első rendezvényünk 2019. július 13-án került megrendezésre, mely a X. Csáti Menyegző volt. Az esemény kerek évfordulója alkalmából valami különlegeset szerettünk volna megvalósítani, de mint minden évben tőlünk független problémák adódtak, amik átírták az elképzeléseinket. Az idén már a szervezés elején szembesültünk azzal, hogy nincs alkalmas helyszín, ahol felállíthatnánk a sátrat, mert az eddig megszokott és bevált parkoló most építési terület volt. A másik helyszín, amely az általános iskola tornacsarnoka volt, a viharok következtében megsérült a teteje, oda sem mehettünk. Sajnos így kénytelenek voltunk a létszámhatárt 400 főről 200 főre szűkíteni, hogy a harmadik helyszínre, a református általános iskola tornacsarnokába beférjünk.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

TöK Jó DéLuTáN 2018. október 27.

2018. október 27-én került megrendezésre immár negyedik alkalommal a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében az Örökségeink Háza udvarán a TöK Jó DéLuTáN.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Visszatekintő, IX. Csáti Menyegző 2018. július 7.

Családi Húsvéti Nap

FACEBOOK képgaléria

2017. évre tervezett programok

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány 2017. évre tervezett programjai:

2017. január 8. (vasárnap) Emlékező istentisztelet, melyen Dr. Rácz Antal halálának 1. és születésének 65. évfordulójára emlékezünk, emlékszoba megnyitása.

2017. február 11. (szombat) 9-18 óra között: Kultúrházak Éjjel-Nappal: Vass J. Zsóka festőművész kiállítása “A természeti szépség bűvöletében” címmel.

2017. április 17. (hétfő) Örökségeink Háza – Húsvét Itthon

2017. július 8. (szombat) VIII. Csáti Menyegző

2017. augusztus 6. (vasárnap) VI. Csáti Kavalkád – Kuli Sándor Fogathajtó Emlékverseny

2017. október 28. (szombat) TöK Jó DéLuTáN

Kultúrházak Éjjel-Nappal a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvánnyal

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány a Kultúrházak Éjjel-Nappal 2017 rendezvénysorozathoz kapcsolódva Vass J. Zsóka mezőcsáti festőművész képeiből rendezett kiállítást az Örökségeink Házában február 11-én.
A mini tárlat “A természeti szépség bűvöletében” címet kapta, hiszen a művésznő hitvallása a Rousseau-i életfilozófia: “Vissza a természethez!”.
A kiállított darabok is mind a természet színeit, varázsát, egyszerű báját tükrözték egy olyan alkotó ecsetvonásaival, aki az őt körülvevő szépséget nem csak észreveszi, hanem láttatja is, így egyszerű szemlélőből annak részesévé téve a befogadó közönséget.
Örömünkre szolgált a nagy érdeklődés, főként a városi általános iskolák tanulócsoportjai látogattak el az Örökségeink Házába és a kiállítás mellett megtekinthették a nemrég átadott dr. Rácz Antal emlékszobát is.
Köszönjük Vass J. Zsóka kedves, önzetlen együttműködését, a rendelkezésünkre bocsátott festményeket és ajándékait alapítványunk részére. Számos itthoni és külföldi kiállítása, díjai és elismerései mellé kívánunk újabbakat, hosszú és termékeny alkotó éveket.

Veresné Nagy Zsuzsa
kuratóriumi tag

FACEBOOK képgaléria ..::.. 2017. február 11.

FACEBOOK képgaléria ..::.. Enyedy-hét

FACEBOOK képgaléria ..::  Egressy-napok

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány összefogásával emlékeztünk Dr. Rácz Antalra

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezésére, a Mezőcsáti Református Egyházközség közreműködésével 2017. január 8-án emlékeztünk meg Dr. Rácz Antal halálának 1., születésének 65. évfordulójáról.

Érdemes továbbolvasni a bejegyzés folytatását »

Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány
Székhely:
3450 Mezőcsát, Mátyás u. 20.
Levelezési cím:
3450 Mezőcsát, Munkácsy u. 13.
Adószám:
18435713-1-05
Bankszámlaszám:
11734217-20007494
Alapító:
Tóth László
Kuratórium elnöke:
Répásiné Balogh Mária
E-mail:
info@csatikultura.hu
..::.. Hozzászólások ..::..
..::.. Kategóriák ..::..
..:::. Címkefelhő ..::..